Cправжній доступний суперфуд – гарбузове насіння, що має ряд переваги позитивно впливає на здоров’я. Про його властивості надруковано розгорнутий матеріал на сайті Cleveland Clinic.
Насіння містить ряд вітамінів, мінералів та корисних жирів. Крім того, у цьому суперфуді присутні складні вуглеводи з низьким глікемічним індексом – знахідка для діабетиків, адже забезпечує поступове підняття та спад рівня глюкози у крові.
Гарбузове насіння: користь
Насіння гарбуза корисне для кишківника, адже містить білки та харчові волокна, сприяє повільному перетравленню та засвоєнню вуглеводів.
У цьому продукти є ліноленова кислота, яка знижує стійкість клітин до інсуліну у людей з переддіабетом або цукровим діабетом другого типу.
Магній у складі гарбузового насіння контролює рівень інсуліну та знижує ризик розвитку хвороб крові та кровоносних судин.