Ряд овочів та фруктів ми звикли їсти зі шкіркою, тому очищуємо їх перед вживанням, але так ми втрачаємо ряд корисних речовин з цих продуктів. Які з популярних плодів треба вживати зі шкіркою пише pixelinform.
Огірки
Шкірка цього овоча багата на вітаміни, поживні речовини і клітковину. Саме завдяки останній після вживання огірка відчувається ситість, як після шматка курятини. Без шкірки він засвоюється значно швидше. Цей продукт із шкіркою корисний для серця та судин, травлення і зору.
Помідори
Шкірка томатів містить речовину, що пригнічує запалення та зменшує ризик розвитку раку передміхурової залози. В помідорній шкірці міститься лікопін, який впливає на колір плодів.
Яблука
Шкірка яблук багата на нерозчинну клітковину та вітамін С. Очищені яблука містять вдвічі менше клітковини. В яблучній шкірці також є вітамін А та кверцетин – речовина, що допомагає у боротьбі з алергією та корисна для серця.
Баклажани
У фіолетовий колір шкірку баклажанів забарвлює глікозид антоціан. Ця речовина знижує рівень поганого холестерину в організмі, зменшує ризик запалень та має антисептичну дію, тобто захищає від окислювального стресу.