Експерті перелічили овочі та фрукти, які варто їсти зі шкіркою

Ряд овочів та фруктів ми звикли їсти зі шкіркою, тому очищуємо їх перед вживанням, але так ми втрачаємо ряд корисних речовин з цих продуктів. Які з популярних плодів треба вживати зі шкіркою пише pixelinform.

Огірки

Шкірка цього овоча багата на вітаміни, поживні речовини і клітковину. Саме завдяки останній після вживання огірка відчувається ситість, як після шматка курятини. Без шкірки він засвоюється значно швидше. Цей продукт із шкіркою корисний для серця та судин, травлення і зору.

Помідори

Шкірка томатів містить речовину, що пригнічує запалення та зменшує ризик розвитку раку передміхурової залози. В помідорній шкірці міститься лікопін,  який впливає на колір плодів.

Яблука

Шкірка яблук багата на нерозчинну клітковину та вітамін С. Очищені яблука містять вдвічі менше клітковини. В яблучній шкірці також є вітамін А та кверцетин – речовина, що допомагає у боротьбі з алергією та корисна для серця.

Баклажани

У фіолетовий колір шкірку баклажанів забарвлює глікозид антоціан. Ця речовина знижує рівень поганого холестерину в організмі, зменшує ризик запалень та має антисептичну дію, тобто захищає від окислювального стресу.

Юцевич Ірина

Юцевич Ірина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *