Дієта – найкраще попередження розвитку хвороби. Та на наше здоров’я впливає не тільки те, що ми їмо, його якість, кількість і вибірковість, але й коли ми їмо, тобто час прийому їжі.
Останні роки все більш популярним стає інтервальне голодування. На користь цього типу харчування висловився і британський лікар Майкл Мослі, пише dailynews.kyiv.ua.
Чому важливо рано вечеряти
Сам фахівець теж притримується такого графіку харчування. Так, він 14 годин проводить голодуючи, і п’є лише воду або чай, про що розповів в підкасті just One Thing.
Рання вечеря та пізній сніданок є чудовою профілактикою діабету. Так, пізня вечеря негативно впливає на організм, адже жир і цукор будуть залишатимуться в крові набагато довше. Це підвищує рівень глюкози, а також погано впливає на серце і якість сну. Про такі висновки також свідчить дослідження, проведене Університетом Суррея.