Останнім часом все більше людей відмовляються від цукру і уникають його в продуктах, намагаючись мінімізувати вплив на організм.
Надмірне споживання солодощів б’є по здоров’ю, тому важливо знати свою норму. Лікар Кріс Завос стверджує, що на день чоловікам можна споживати не більше 36 грамів цукру, а жінкам – не більше 25. Про це пише видання Peptiko.gr. Ось деякі з його порад.
Вивчайте склад страв та продуктів
Цукор «ховається» у багатьох оброблених продуктах. Навіть якщо страва здається здоровою, варто вказувати її склад. Зверніть увагу на етикетку, де не повинно бути зазначено фруктозу, патоку, тощо.
Не вживайте солодкі напої
В них завжди багато цукрів. Пийте газовану воду та чай без підсолоджувачів.
Вживайте цілісні продукти
Вони містять природну солодкість без доданого цукру. Зверніть увагу на фрукти, овочі, білок, цільнозернову продукцію.
Віддайте перевагу натуральним підсолоджувачам
Мед, кленовий сироп або стевія – чудові альтернативи звичайному цукру.
Зменшіть кількість оброблених продуктів
Цей вид продуктів багатий на доданий цукор, сіль й нездорові жири.
Скорочуйте цукор поступово
Раптове скорочення споживання цукру може бути важким кроком. То ж впроваджуйте зміни поступово. З часом смакові рецептори пристосуються до меншої солодкості, так ви зможете оцінити справжній смак продуктів.