Продукти, що шкодять мозку: запам’ятайте список

Продукти із високим ступенем обробки шкодять здоров’ю мозку. Саме такі результати досліджень вчених, пише Medscape.

Харчування з високим вмістом продуктів з високим ступенем переробки (ПВСП) підвищує ризик зниження когнітивних здібностей та інсульту. В свою чергу, дієта, багата необробленими або мінімально обробленими продуктами допомагає знизити ризики проблем зі здоров’ям.

Як оброблені продукти псують здоров’я

У продуктах з високим вмістом цукру, жиру і солі низький вміст білка і клітковини,  необхідних організму. Мова йде про безалкогольні напої, чіпси тощо.

Науковий аналіз пов’язує високе споживання ПВСП з проблемами зі здоров’ям.

Зв’язок між ПВСП та пошкодженням мозку і інсультом

Підвищення харчування ПВСП на 10% пов’язане з можливим розвитком ризику когнітивних порушень на 16% і інсульту на 8%.

А от необроблені продукти в раціоні знижують розвиток порушення розумових функцій на 12% і інсульту на 9%.

Юцевич Ірина

Юцевич Ірина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *