Спеціалісти Гарвардської медичної школи назвали найкорисніші крупи, які варто їсти на сніданок. Ці каші захистять від тромбів і зміцнять здоров’я.
Каша – одна з найпопулярніших страв, які подають на сніданок, адже вони надзвичайно корисні. Про це пише dailynews.kyiv.ua.
Гарвардські спеціалісти склали рейтинг кращих круп для першого прийому їжі. Вони містять масу корисних речовин і мікроелементів.
Топ каш на сніданок
Лідером топу стала лляна каша, в якій знаходиться альфа-ліноленова кислота. Вона добре бореться з тромбами і запаленнями. Її варто вживати гіпертонікам, оскільки вона стабілізує кров’яний тиск. Насіння льону можна поєднати фруктами, ягодами і свіжою м’ятою.
На другому місці гречка. Вона багата на рутин, який відповідає за здоров’я серця. У гречаній каші багато вітамінів, а також кальцію, клітковини, калію, цинку, фосфору, заліза, міді, магнію, фолієвої кислоти і цілого списку амінокислот.
Трете місце дісталося вівсяній каші. Гарвардські вчені стверджують, що вівсянка знижує рівень холестерину, багата на вітаміни групи B, магній, кальцій і натрій.